fredag, februari 24, 2006

Tragisk figur

"-Titta där är en sån", sa den ene tjejen till den andre. "-Hur vet du det?", "-Vita tubsockor, han tar inte ens av dem när han har sex, typiskt en sån", "-Nej det tror inte jag, han är inte en sån", "-Tyst han tittar på oss, han kommer hit", "-Oj vad pinsamt, jag gömmer mig i fikarummet",
"-Ok! nu får du höra han är en sån".
Den som kanske är en sån kommer fram till disken:
"-Har ni den senaste samlings-Cd:n med Supertramp för 189:- som ni annonserar i tunnelbanan?"
"-Javisst självklart, kvittrar flickan bakom disken."
"-Då ska jag be att få ett exemplar tack, och slå in den i massa papper och kartonger så det inte syns vad det är, det är nämligen en present till en tragisk figur som är väldigt gammal och bara lyssnar på gamla återutgivna skivor"
"-Jag förstår precis, jag visste att ni var en sån"
"-Nej nej jag lovar, jag är ingen sån"
Jag hatar att ljuga, men ibland måste man.
Jag har ju ingen lust att berätta att jag lyssnar på samma musik som jag lyssnade på för 25 år sedan.

torsdag, februari 23, 2006

Porsche

Varje torsdag ringer jag min lokale Porsche-handlare. Jag har alltid lite små ändringar i min ursprungliga beställning av min Porsche. Det kan vara allt ifrån färgen på lacken, antal högtalare på stereon, klädselns färg, fälgar, eller om cigarrettändaruttaget möjligtvis inte passar laddaren till min mobil. Vid det senaste samtalet märkte jag en viss irritation och otålighet från handlarens sida. Han frågade om jag verkligen ska köpa bilen eller inte. Självklart ska jag det. Hade bara ingen lust att förklara för honom att enda förutsättningen för att jag ska kunna betala bilen är att jag vinner på Vikinglotto med dragning på onsdagar. Så jag sa bara:"-Du jag måste dra, jag ringer dig på torsdag".

onsdag, februari 22, 2006

Blogghatare

Berättade försynt för en gammal bekant härförledens att jag gjort en blogg, svaret blev: "-Jag hatar bloggar!"
Jag bad om ursäkt och sa att jag bara skojade, då slog det mig hur det skulle låta om jag sa att jag gjort en låt: "-Jag hatar låtar!". Jag har gjort en tavla:"-Jag hatar tavlor!". Jag har gjort en optimalaremaskin som gör pengar av snor:"-Jag hatar snor!"

måndag, februari 20, 2006

Mera Bond



Med tanke på mina tidigare inlägg om den nye Bond: Daniel Craig, måste jag göra några klargöranden:
1. Jag har ingenting att göra med att han fick tänderna utsparkade av en statist, jag var hemma och bloggade.
2. Den svenska tjej som medverkar i filmen är inte min sambo. Även om jag först trodde att filmbolaget nappat på min idé om att min sambo kunde få vara Bond-brud.
Nåväl hon behövs ju hursomhelst härhemma för hushållsarbetets skull i första hand, så det kanske var lika så bra.

Tidigare inlägg i ämnet:

http://rexgisslen.blogspot.com/2005/11/dubbelnolla.html
http://rexgisslen.blogspot.com/2005/11/james.html
http://rexgisslen.blogspot.com/2005/12/bondbrud.html

lördag, februari 18, 2006

Den gamle mannen

Satt i bilen med en söt tjej tillika min sambo. Småpratade lite om att vi kanske måste handla lite på vägen hem. Vi kom fram till att det var fyra (4) specerier som vi skulle inhandla av nödvändighet.
"-Men vi behöver ju även en femte vara", sa min sambo.
"-Ja minsann, det börjar kanske bli lite mycket att hålla reda på? ska jag skriva ner alla fem (5) varor?" tyckte jag.
"-Nej det behövs inte det är ju bara 1,2,3,4.......... få se vad var det????"
"-Ha har du redan glömt?? det var ju 1, 2, 3, 4, & ..................??????????"
Den femte varan stod inte i minnet att finna.
I samma ögonblick såg jag en gammal gubbe i backspegeln med grått skägg, och på passagerarsätet satt en äldre kvinna, som dock såg svagt bekant ut. Målet med våran resa var som bortblåst, jag styrde bilen sakta hemåt mot den sista adressen jag kom ihåg som min hemadress och som tur visade det sig stämma, jag bodde ännu icke på ett servicehus.
Smärtsamt erfor jag att ålderdomen hade nått mig. De oranga kuverten tillhörde min nutid inte min framtid, detta var vad jag fick.
Det tog flera veckor innan vi kom på vad den femte varan skulle vara.
Nescafé, så nu sitter jag här med en sockerbit i munnen och läppjar på mitt kaffe på fat.
Gungstolen knarrar så hemtamt i takt med "De sista ljuva åren" som strömmar ut i "Ring så spelar vi" från transistorn på köksbordet.
Undrar om vädret håller i sig. Nåja den som lever får se.

torsdag, februari 16, 2006

Dåliga bra låtar

Hörde precis en bra låt på radion med en artist som jag inte gillar. Nu undrar jag vad som är värst? Dåliga låtar med artister som man gillar? eller bra låtar med artister som man inte gillar? Om jag inte lyckas hitta något bra svar på detta dilemma måste jag nog stänga av radion på obestämd framtid.

onsdag, februari 15, 2006

Sömntips

Svårt att sova? Kopiera filer till eller från en gammal floppydisk.
Zzz

söndag, februari 12, 2006

Fullständig lycka för 50 öre

När jag handlade hos min lokale ICA-handlare häromdagen så hittade jag 50 öre på golvet. När jag böjde mig ned för att ta upp den så fick jag ont i ryggen. Min Ryggdoktor kostar mer än 50 öre.

lördag, februari 11, 2006

Kluvet

Jag hade ett möte mitt i citykärnan idag. På väg därifrån fick jag en otroligt stor känsla för att vara kvar i stan och festa som förr i tiden. Resan hem till den dystra kalla förorten där grannarnas lampor släcks 23:00 en fredagkväll kändes tung. Den dystra känslan försvann dock när jag återsåg min kära familj, jag inser när jag ligger på golvet i min 3-åriga dotters rum & byter skor på hennes prinsessdockor att detta knäcker Stureplan med hästlängder. Men nu har hon somnat. Suck!
Känns inte lika kul att byta skorna på prinsessorna längre.
Taxi eller tunnelbana in till stan??

fredag, februari 10, 2006

Skriet

Först började den ena ge ifrån sig ljudet av smärtsamt vrål, det dröjde inte länge förräns även den andre vred sig av värmen inne i micron och gav ifrån sig hjärtskärande ljud. Det var precis som om de var medvetna om sin dödlighet, även om jag trodde att det var omöjligt. Den som började låta först sprack med ett trött uppgivet ljud och en liten del av innanmätet kletade fast sig på microns väggar & tak. När även den andre sprack kände jag att det fick vara nog. Jag tog varsamt ut de bägge varmkorvarna ur micron, nästa gång köper jag skinnfria korvar. Jag hatar att städa micron.

onsdag, februari 08, 2006

Öppet brev till GRÖNA LUND

Hej Gröna Lund. Jag vill bara tala om för er att jag kan jobba hos er i sommar. DVS om jobbet som groda fortfarande är ledigt. Nu menar jag grodorna som sticker upp skallen i ett litet hål så att de upprymda tivolibesökarna med full kraft kan slå ner grodan i hålet igen. Jag har erfarenhet av det nämligen, så fort jag sticker upp mitt glada tryne så är det någon där och klubbar ner mig i hålet igen.
Hör av er mailadressen finns här på bloggen.
PS. Om det går skulle jag vilja ha personalrabatt på Tyrol.DS

Tur

Vilken tur jag hade igår. När jag satt & jobbade på kontoret så började någon spola vatten okotrollerat. Var det tur? Ja eftersom det inte skett i helgen. Det visade sig att kranen kollapsat. Jag sprang ut för att ringa rörmokare och han (Bert) var precis i närheten.
Hade kranen kollapsat på fredagseftermiddagen så hade ingen märkt det förräns Vikingline kört förbi på frukostbordet.

onsdag, februari 01, 2006

Tråkiga saker

Det har hänt tråkiga saker. Bloggen får vänta ett tag.