onsdag, maj 31, 2006

Matglad kusin

Talade med en av mina kusiner idag. Hon kommer hit i helgen med sin trevlige sambo & barn. Dessutom har de lagt in en "bulle i ugnen på jäsning". Har inte vågat tala om det för min sambo då vill hon också lägga in en deg på jäsning. Så jag har sagt att min kusse blivit lite matglad på sistone hoppas min sambo tror på det.

tisdag, maj 30, 2006

Godkända kommentarer

Varför har jag begränsat vilka som får kommentera?
Det roligaste med min blogg tyckte jag från början var att vem som helst kunde klampa in & kommentera. Men tyvärr finns det megapuckon i cyberrymden som använder anonymitetens slöja till att trakassera människor. Troligtvis är det såna ynkliga människor som igen tycker om, eller som ingen någonsin kommer att tycka om eftersom deras tillvaro består av att sitta vid datorn & göra livet surt för de som har ett liv utanför datorns värld. Presenterar här ett inlägg från ett megapucko utan vänner & liv:
"Nej för dom har du väl ute på fältet, dina horor?"
Självklart är den som skrivit anonym. Modig människa eller hur??

söndag, maj 28, 2006

Allt var slut

Efter ett antal år som sambo hände det oundvikliga. Allt var slut. Tallrikar, kastruller, bestick, glas, ja allt som kan tänkas behövas i ett kök var helt slut. Kallade på min sambo för ett allvarligt samtal där jag förklarade att jag tröttnat på situationen och att jag ämnade åka för att inhandla nya köksgeråd. Min sambo såg allvarligt på mig sedan sa hon:
"-För det första tycker jag det är en onödig utgift. För det andra är det dags att även du lär dig att använda diskmaskinen."

fredag, maj 26, 2006

Cool hoj

Jag byggde den perfekta hojen för några år sedan. Tog en gammal 26" Crescent som jag målade mattsvart. Den försåg jag med limpa & högt styre allt efter en mall från mitten av 70-talet. Stolt trampade jag runt på Stockholms gator med svart skinnväst & solglasögon. Det enda som skiljde mig från de andra bikerskillarna var att de slapp trampa. Självklart var jag rädd om min fina cykel så jag skaffade en rejäl kedja och hänglås till den. Men sorgligt nog, hur försiktig man än är om sina ägodelar så kan det värsta hända. När jag kom hem en dag hade någon sågat sönder hänglåset och snott kedjan, cykeln var dock kvar. Jag vart väldigt besviken att tjuven inte ansåg min cykel fin nog att stjäla.

onsdag, maj 24, 2006

Gammal bekant

Efter att antal år med varierande sysselsättningar har man blivit bekant med en hel del människor. Det är inte ovanligt när man är ute & rör på sig att man träffar lite bekanta varstans. Klev av T-banan för ett tag sedan och såg ett bekant ansikte, självklart tog jag ett resolut steg framåt och sa:"-Hej det var ett tag sen, är allt bra?", han tittade på mig & sken upp och replikerade: "Tjena,-Ja för fan, du med?", "-Allt lugnt, vi hörs!", "Ja för fan, ha det!". Tyvärr vet jag fortfarande inte vem det var. Enda trösten att han säkert också fortfarande lever i ovisshet vem jag var.

lördag, maj 20, 2006

110 kg dansk?


Slängde kartongen till Orbitreken i soprummet och slänger ett öga på texten som står där. Bifogar en bild så du själv kan läsa. Är 110 kg dansk lättare än 100 kg svensk??

Tellemar

Ring så spelar vi är sveriges bästa radioprogram. Trodde att det skulle tappa allt när Hasse Tellemar slutade, men de har faktiskt lyckats behålla feelingen trots allt. Ibland tar jag fram mitt inspelade program med Hasse Tellemar som jag sparat i många år. Det är alltid lika spännande att se om jag klarar frågorna även fast det är inspelat.

onsdag, maj 17, 2006

GPS Naturell

Sedan jag körde vilse 4 mil utanför Växjö med ett kräkande åksjukt barn i bilen har jag envist påtalat för min sambo hur bra det vore med en GPS. Hon hävdade att hennes lokalsinne var överlägset och att det minsann inte behövdes en GPS så länge hon satt i bilen, tyvärr var jag böjd att hålla med. Då jag kom på det oslagbara argumentet att den GPS jag precis tittat på i prylaffären hade en mycket trevligare & mjukare röst. Nu är det knäpptyst i bilen och jag måste förlita mig på mitt eget lokalsinne & kartläsning, det gäller att ha reservdunk och mobil med sig så man inte blir ståendes i någon okänd skog någonstans i sommar.

tisdag, maj 16, 2006

Orbitrek

Vart oerhört glad över den fina Orbitrekmaskinen som damp ner i brevlådan. Såg framför mig hur jag tränade och såg på drösvis av osedda långfilmer. Men hittills har jag inte ens orkat träna mig igenom en hel väderprognos för Stockholm ens.

fredag, maj 12, 2006

Osmart Optiker

När jag besökte min favoritoptiker härförledens sa han att jag måste testa de nya linserna som kommit av silikon totalt nytt och hur jättebra som helst. Jag såg framför mig hur mina ögon skulle bli större & fastare, men av det har jag inte märkt någe. Tror förvisso inte att han är alltför smart för när jag kom hem för att sätta på linserna så stod det "H" på hälften av förpackningarna, på de andra stod det ingenting. Jag är ju inte helt lost så det är klart jag fattar att de "H"-märkta ska vara, i högerögat. Men var ska den andra hälften vara??? Nej han är inte så smart helt klart.

torsdag, maj 11, 2006

Berättande statistik

Jag har noterat att kommentarerna minskar när det är soligt ute. Det kan bara betyda en sak. Det finns en hel del arbetsskygga människor därute som smiter ut och lapar sol istället för att jobba. Det betyder att de inte kan läsa bloggar och kommentera. Sedan har vi den kategorin som kämpar vidare för att få ihop till brödfödan. De lämnar aldrig sin plats vid datorn och kan således läsa bloggar och kommentera. De som lämnar kommentarer på min blogg är alltså hårt arbetande kämpar som aldrig sviker.

onsdag, maj 10, 2006

Rätt kläder-fel person

Konstigt!
Midjelång t-shirt där man visar en solbränd platt mage som var så snyggt på den 20åriga kvinnan nere på stan, ser helt fel ut med likblek plufsigt väderspänd buk som sitter på en man i min ålder.
Det får bli nån stilfull t-shirt från de tidigare somrarna istället.
Varför inte den med den festliga texten: "Öl byggde denna vackra kropp", passar bra en dag som denna.

måndag, maj 08, 2006

Husmorsknep

Inför årets stora vårfönsterputs kom min sambo såklart dragandes med sitt favoritmantra som hon alltid nämner när det är dags för fönsterputsning: Använd tidningspapper. Glad i hågen tog jag en stor hög med gamla tidningar under armen för att skrida till verket. Blev fönstren rena? Vet inte, har inte ens börjat jag har haft alltför mycket kul artiklar att läsa igenom först.

söndag, maj 07, 2006

Tjocka gubben

Köpte en ny videokamera nyligen, min sambo tyckte att den förra dög men jag vidhöll vikten av tekniska sakers färskvarustämpels utgång. Filmade en del i dagarna, såg plötsligt en tjock löjlig figur hoppa runt på TV-skärmen. Jag skrattade högst och ljudligast av alla i salongen. Dock fastnade skrattet i halsen när jag insåg att det var jag som var den tjocka roliga gubben. Sprang snabbt ner till grovsoprummet efter originalkartongen till videokameran, nu ligger den nedstoppad och fin för en snabb transport tillbaka till Expert i Farsta. Jag vill ha pengarna tillbaka så jag kan köpa en Orbitrek istället.

torsdag, maj 04, 2006

Ett ligg för en gig

Rubriken var endast för att fånga intresset för detta tråkiga inlägg. För många år sedan betalade jag 17 000:- för en hårddisk på 1,7 Gb till min Atari Falcon med hårddiskinspelning. Några år senare köpte jag en PC med över 4 Gb;s hårddisk, förstod inte hur jag någonsin skulle kunna fylla den, men det gick. Så även med min 14 Gb & min 2x80 Gb: hårddisk. Nu sitter jag här med 2x250 Gb och tänker att dessa hårddiskar kommer jag aldrig att fylla. Fan trot.

onsdag, maj 03, 2006

Läppstiftsmärken

Kaffekoppar som är dåligt diskade på kontoret är vedervärdigt. När man drar med fingret längs kanten känner man hur dåligt diskade en del koppar är. Stod häromdagen och kände noga efter en kopp som uppfylllde mina krav på bruklig kaffemugg då en kollega kikar in i köket. Känner mig ertappad så jag säger lite urskuldande att jag letar efter läppstiftsmärken.
Han lämnar mig med en märklig blick, det är då det slår mig, det jobbar ju inga kvinnor på mitt kontor.

måndag, maj 01, 2006

Tack Per Nuder

Tack herr Nuder för pengarna. Det var smart att betala ut dem i form av en lottovinst eftersom det är svårt att förklara hur man fått pengarna annars. En liten detalj bara: 23 kronor är inte makabert mycket pengar. Men jag hoppas att du ger mig resten på onsdag efter Vikinglotto-dragningen? Tack på förhand.