lördag, september 30, 2006

Nej det är inte min Blogg det är Allans

I USAs filmbransch finns det ett vedertaget begrepp i form av namnet Allan Smithie.
Det betyder att om en stor (eller mindre) regissör gör en film han är missnöjd med i slutändan så skriver man att den är regisserad av Allan Smithie. Med tanke på hur missnöjd jag är med de flesta av mina blogginlägg så borde jag kanske döpa om bloggen till Allan Smithie-bloggen. Enda problemet är att när en kalkonfilm oftast har intentionen att bli bra så har jag aldrig försökt göra en bra eller intressant blogg vilket omöjliggör epitet kalkon eller Allan Smithie som skapare.

PS. Dessutom finns det ett företagsnamn som används när man inte har ett företagsnamn i filmer eller serietidningar som heter ACME. ACME-Bloggen?! Kan det vara nåt? DS

tisdag, september 26, 2006

WC med PC?

Som svårbotad prylfanatiker finns det en hel del prylar som man måste ha.
Däremot vet jag inte om jag har så stort behov av denna?:
http://www.onzza.com/pag/joylet_bis.asp
Hade jag haft en humorblogg hade jag kunnat skoja till det med rubriker som:"Ingen skitsak" eller "Strålande toastol" men det överlåter jag åt humoristerna.

onsdag, september 20, 2006

Spontana gamlingar

Sätt på finskorna* så går vi ut, sa jag till min sambo* häromdagen.
Men din klumpeduns* har du glömt bort föräldramötet på dagis*? du som har så fin PDA* har du inte skrivit in det?
Såklart jag hade men nu var jag inställd på skoj*, så jag föreslog nästföljande kväll, men se det gick inte eftersom min sambo skulle jobba den kvällen.
Helgen var redan fullbokad med släktbesök, så efter att ha synkat våra kalendrar kom vi fram till att den 26/10 klockan 19.32 kunde vi ta en snabb öl* på den lokala pizzerian.
Känns skönt att man kan göra något spontant fortfarande efter alla dessa år tillsammans.

Ordförklaringar:
(*Fina skor, inte finländska kvinnor)
(*En sån man bor med)
(*En mildare variant av:Eru helt körd?)
(*dagis ska nuförtiden benämnas förskola men min tunga fortsätter med ordet dagis av ren vana)
(*Personal digital assistent-även kallat handdator)
(*Sånt man har innan man blir 40)
(*ÖverLevnad)

tisdag, september 19, 2006

Stooooort misstag

Köpte en tjejfilm till min sambo i ett svagt ögonblick. Nu vill hon att vi ska se på den tillsammans. Som tur är kan jag skylla på att jag har lite hyllor att sätta upp, dessutom var det en telefonförsäljare som ringde häromkvällen som jag bad ringa tillbaka ikväll så han kunde berätta för mig i lugn & ro om fördelarna med det nya tvättmedlet. Kan inte svika honom.

fredag, september 15, 2006

20 gb

Kunde inte låta bli. 20gb. 5000 låtar.
En snyggare MP3-spelare hade jag inte sett. Dessutom var den ju billig.
Tänkte trycka in alla mina skivor.
Det blev "The Best of Smokie", "Pointer Sisters", och ett gratis smakprov på en ljudbok.
Det är fortfarande över 19,8 gb kvar, Hm! Få se nu min senast köpta skiva? Barnens trafikklubb med Televinken & Anita. Men det är ju vinyl?!

onsdag, september 13, 2006

Länge leve kylan

Äntligen lite kyla tänkte jag när jag drog på mig min nyinförskaffade skinnjacka. Dessvärre visade det sig vara högsommarvärme idag. Så alla de andra människorna på gatorna & på tunnelbanan hade kortärmade t-shirts. Nåja. Hellre ball än kall.

tisdag, september 12, 2006

Jan Guillou-Jag håller med dig

Enligt en artikel i Aftonbladet idag, undrar Jan Guillou vem som bryr sig om okända människors pladder & dåliga anteckningar.
Jag håller med såklart jag tycker att min blogg är totalt meningslös, det är inte för inte den kallas "Universums tråkigaste blogg".
Hoppas nu bara att han inte baserat sin uppfattning på min tråkiga blogg eftersom den knappast kan vara representativ för alla andras läsvärda bloggar.
Fast sannolikheten att han läst min blogg är väl lika stor som sannolikheten att jag har läst, eller kommer att läsa någon av hans böcker, så det jämnar väl ut sig.

söndag, september 10, 2006

Pengarna tillbaka

Idag läste jag om en självbiografisk bok där författaren erkänt att allt ej var självupplevt, utan att en del var faktiskt uppdiktat. Det fick till följd av att en del läsare kände sig lurade på sin läsupplevelese och krävde pengarna tillbaka. Vilket förlaget generöst ställde upp på.
Nu är jag livrädd att de som läser min tråkiga blogg ska inse att jag "kryddat" min tillvaro en aning eftersom min tillvaro sannerligen inte är alltför kul att läsa om.
Vilka ersättningsanspråk finns det? Om min blogg läggs ner nu, så vet ni varför.

torsdag, september 07, 2006

Val

I år är det val.
Då säger jag Val Kilmer. På Systembolaget säger jag: "Val delle Rose Riserva".
Är det valår så är det. Man har inget val.

onsdag, september 06, 2006

Äntligen en vinst

Onsdagar är bra dagar. Då är det dragning på både Lotto & Vikinglotto. Varje onsdag drömmer jag om rikedomarna som kommer med min vinst. Idag har jag redan vunnit en tävling så då borde det vara klart för nästa vinst. Jag vann nämligen här: http://vargakvinnan.blogspot.com/ se sedan på inlägget: "And the wolfwinner is.. ", om du inte tror mig.
Det enda smolket i glädjebägaren är väl att det räknas som skicklighet (enligt lotteriinspektionen) och inte tur.
Vilket gör att jag beskattas på vinsten.
Suck! Nu står mitt hopp till kvällens skattebefriade lottovinster.

måndag, september 04, 2006

Hur sjuk är jag?

Satt & samtalade med en kompis från förr häromdagen.
Helt plötsligt frågade personen: "-Har du Skype?". Jag sa självklart nej med bestämd ton.
Efter att vi skiljts åt började oron att gnaga. Tänk om jag har Skype? Jag har ju inte varit så pigg sista tiden, & gör det inte lite ont i magen när jag böjer mig åt sidan i 45 graders vinkel? Smittar det? Går det att bota? Har jag Skype? Enligt min bekant var det många som hade det nu för tiden.

söndag, september 03, 2006

Många vänner

Häromdagen fick jag för mig att jag inte har så många vänner, så jag satte mig ner för att göra en lista på folk som jag träffar flera gånger i veckan. Jag vart positivt överraskad, det var en hel del folk som jag kan kalla för mina vänner.
Till att börja med har vi Bengt på pantbanken, alltid lika hjälpsam. Den mörkhåriga expediten på Systembolaget, det står Maria på hennes namnbricka men hon kallas för Mia. Hassan på den lokala pizzerian som precis har fått rättigheter, han låter alltid lika kamratlig när han ropar "-Sista beställning!". Svempa, taxichauffören som borde bli statsminister, han vet precis hur Sverige ska styras. Sedan har vi alla trevliga dörrvakter, bartendrar & servitriser runt om halva staden. Sen får jag ju inte glömma bort Thomas eller vad han heter, han som jobbar extra på häktet medans han studerar till nätverkstekniker tror jag.
Det känns skönt att känna att man har så många vänner.

fredag, september 01, 2006

To Daisy Fuentes


Hello Daisy. My friends filmed me when I snubbled. They said I saw funny out. So I thinked I send the film to the funny program AFV (Americas Funniest Videos) as I can see on Kanal 5 here in Sweden. But you hav slut, why? The only thing that I can see you on is some reklam on TV-shop for some pilates trainingmethod but Im not so fat so I dont need that pryl.
Are you coming back to AFV? Or shall I just send the film to the new guy?
Best regards.