fredag, juni 30, 2006

Permiär


Imorgon kommer nya katalogen från Teknikmagasinet jag kommer självklart att övernatta framför deras entré som vanligt för att vara säker på att få ett ex.
En sak jag undrar över bara när jag läser deras annons i City, vad sjutton är permiär??

Klon

Denna morgon när väckarklockan spelade sin elektroniska version av "Blinka lilla stjärna" var jag mer än osedvanligt trött. När jag kravlat mig till duschen och lät de första strålarna sakta väcka mig föddes en glimrande idé. En lösning på mina trötta morgnar. Jag kom på att man kunde klona sig själv. Samtidigt som jag tryckte ner havregrynsgröten med de tillhörande kväljningarna insåg jag nackdelarna med min idé. Vem av oss skulle kliva upp? Min klon tror väl att han är lika mycket jag som jag? Helt plötsligt är vi två som ska klara oss på min lön, ta störst plats i sängen, stå länge i duschen, diskutera dagens middag osv. Då slog det mig att jag redan har en klon: sambo kallas det.

torsdag, juni 29, 2006

Tråkigtips

Jag har utvecklat ett nytt koncept: Pub-shopping. En ny typ av galleria där man lägger en pub/bar i focus, runt den en cirkel av klädaffärer med direktutgång mot puben. Man kan röra sig fritt ut och in från dessa affärer till puben. Kvinnorna springer ut och in och provar diverse kollektioner som de visar upp för sin partner som lugnt sitter i puben och nickar gillande eller skakar på huvudet i en nekande grimas. En lekhage för vuxna barn helt enkelt. Ett tips till den handlande, vänta fyra fem öl hos den väntande innan du verkligen tar fram de dyra plaggen ur provhytten.

söndag, juni 25, 2006

Fäst vid låret

När min sambo såg henne på insidan av mitt lår skrek hon rakt ut av avsky. Min sambo ville att hon skulle dödas direkt, men jag var lugn och sa att hon kunde få suga klart först. Hon sa att så länge hon var kvar på insidan av låret ville hon inte dela säng med mig. Min sambo påtalade riskerna för de sjukdomar hon kunde ge mig. Jag höll såklart med om det, men samtidigt var jag väldigt rädd för att om man vred bort fästingen att det skulle bli massa skräp kvar. Nu vet jag varken ut eller in. Fästingar är vedervärdiga.

torsdag, juni 22, 2006

Service på bilen

Nästa vecka åker bilen in på en regelbunden service. Men jag vet redan vad de kommer att säga: Bromsskivorna är verkligen fina som i nyskick trots alla dessa mil. Men signalhornet verkar helt slutkört det blir vi nog tvungen att byta.

tisdag, juni 20, 2006

Rex Sucksdorff-i naturen

Idag på väg till kontoret såg jag två skator som retsamt följde efter en katt, de såg ut som två retsamma småsyskon som gör livet surt för storasyskon som vill bli lämnade ifred. De hoppade efter katten och snattrade (eller vad skator gör) så fort katten irriterrat vände sig om hoppade de raskt undan. När katten fortsatte sin promenad satte de genast igång med sina trakasserier på nytt. Vad var det för tråkigt med det? Jo för i samma ögonblick jag skulle filma episoden så dök det upp två killar på cykel i full fart och skrämde bort alla deltagare i min påtänkta film. Jag gick muttrande därifrån märkbart irriterad av småkillarnas tilltag och insåg i samma ögonblick att likheten mellan skatorna & katten var påtaglig.

måndag, juni 19, 2006

Reprisavsnitt

Eftersom det är sommar så gör jag som den statliga televisionen, jag kör en repris:

Häromdagen tänkte jag på en sak som jag var bra på när jag var liten. Jag kunde göra bubblor av saliv genom att öppna munnen försiktigt mer och mer och så småningom fick man fram rätt så stora bubblor.Var naturligtvis tvungen att testa om jag var lika bra på det fortfarande.
Gjorde ett flertal försök innan jag fick fram riktiga praktbubblor, klart impad av mig själv.
När jag såg blickarna från de andra resenärerna på tunnelbanan förstod jag att även de var imponerade.

Varsin blogg

Besöksstaten på min blogg sjunker, det är mycket möjligt att jag närmar mig noll besökare. Vilket förvisso känns logiskt med tanke på dess tråkighet. Dessutom tror jag att vi snart befinner oss i den tidsålder då alla har varsin blogg. Varför ska man då besöka andras bloggar för?

tisdag, juni 13, 2006

Jag är som Kinas statsskick

Jag är infoholic (=måste kolla mail & nyheter jämnt dygnet runt även på ledigheter). Min sambo är tvärtemot. Därför har jag tagit på mig rollen som informationsförmedlare. DVS jag läser alla artiklar som skrivs i media & dem som jag tycker min sambo ska läsa skickar jag till hennes epost som hon läser när hon tycker det passar. Det har fått till följden att alla artiklar om att kvinnor måste sova mer & ta det lugnt stannar hos mig & alla artiklar som talar för att det manliga könet måste sitta vid datorn, göra kul musik dygnet runt samt pysslas om vidarebefordras till hennes epost. Nu känner jag mig som en kinesisk makthavare.

tisdag, juni 06, 2006

Regnaktiviteter

Räknade till 231 stycken gula löv som blåst ned på min balkong, under 2 timmars tid ploppade det ner 684 tunga vattendroppar i mitt framställda vattenglas. Av 10 stycken kastade öronvaxbollar fastnade det 4 stycken i väggen, de övriga har jag inte lyckats återfinna. Vem säger att man måste ha tråkigt bara för att det regnar?

fredag, juni 02, 2006

Sjung om studentens snyltande gäster

Äntligen studentskivor. Två stycken i helgen hos grann"barnen". Dessutom har jag lyckats snika in mig på en hoper andra. Så fort det börjar brännas och gästerna undrar vem sjutton jag är trycker jag i mig sista tuggan av smörgåstårtan och sköljer ner den med ett glas skumpa i samma ögonblick jag tar på mig skorna och springer därifrån.