tisdag, juni 20, 2006

Rex Sucksdorff-i naturen

Idag på väg till kontoret såg jag två skator som retsamt följde efter en katt, de såg ut som två retsamma småsyskon som gör livet surt för storasyskon som vill bli lämnade ifred. De hoppade efter katten och snattrade (eller vad skator gör) så fort katten irriterrat vände sig om hoppade de raskt undan. När katten fortsatte sin promenad satte de genast igång med sina trakasserier på nytt. Vad var det för tråkigt med det? Jo för i samma ögonblick jag skulle filma episoden så dök det upp två killar på cykel i full fart och skrämde bort alla deltagare i min påtänkta film. Jag gick muttrande därifrån märkbart irriterad av småkillarnas tilltag och insåg i samma ögonblick att likheten mellan skatorna & katten var påtaglig.

6 Comments:

Anonymous finnjäntan said...

Otaliga äro de "Kodak-moments" man inte hunnit eller lyckats få på film. Som alldeles nyss när min småmesiga kisse "krockade" med en igelkott, beauty met the beast! Vilken reaktion!

20 juni, 2006 20:52  
Blogger Pia-Pralin said...

Du kan få komma hit på studiebesök i skatkolonin... de är elaka som tusan de de där svartvta fåglarna

21 juni, 2006 00:11  
Anonymous Anonym said...

En sån metafor. Ungefär som när jag promenerade hem från badstranden häromdagen. Passerade ett litet träd där en snigel var på väg uppför. Den hade väl kommit halvvägs. Ja, du hajjar. Snigel, på väg uppför ett träd. Det tar tid. "Men herregud, vilket liiiiiiv", tänkte jag. "Vad skall den göra sen då? Vända, bara." Ryyyyyyys, en sån uppenbarelse jag fick.
Well.

/ sthlm

21 juni, 2006 10:54  
Blogger Vargakvinnan said...

Alltid ska det vara något, säg.

22 juni, 2006 00:59  
Anonymous Anonym said...

Sökte på mitt efternamn + blogg och hamnade då på din blogg? Varför stod det Sucksdorff?

13 juli, 2008 01:11  
Blogger Rex said...

Hej Anonym som sökte på namn+efternamn:
Jag tänkte såklart på Arne Sucksdorff den eminete naturfilmaren. Men jag kan knappast jämföra mig med honom.

05 augusti, 2008 20:06  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home