söndag, december 24, 2006

Spritgran

Idag i Expressen kunde man läsa att man får en vackrare gran med Whiskey, självklart var jag skeptisk. Men efter ett par Whiskey i blodet blir allt mycket vackrare.

lördag, december 23, 2006

Förra året

Jag har haft min blogg så länge så jag kan ge mig själv tillbakablickar, detta skrev min blogg (inte jag) för ett år sedan: fredag, december 23, 2005

"Kokt glögg
Nu känns det att julen är på G. Men jag tycker det är dåligt att de inte kan skriva ut på glöggflaskorna hur länge den ska koka?5 minuter 10 minuter?Jag har ingen aning men jag brukar ta någonstans mitt emellan och det smakar helt Ok!Skål God Jul!
posted by Rex at
00:10 6 comments links to this post "

Förra året visste jag inte det men nu vet jag att: Romglögg kittlar dödsskönt i kistan. Tack för tipset. Gamle skojare

Indroktinering

Min dotters önskan om en dalahäst i julklapp bottnar såklart i en saga som jag brukar läsa som godnattsaga. Idag var vi på besök hos hennes farmor som självklart har en sådan häst i bokhyllan, min dotters ögon lyste eftersom den dalahäst vi läser om som godnattsaga blir levande på natten. Och jag känner så väl igen mig själv, i en paradox som heter duga kan jag se mig själv köpa nya tekniska apparater & mobiltelefoner som ska ge mig en upplyftande känsla, bli levande & ta med mig på nya äventyr.

Fast plast

I år tänkte vi precis som de senaste 3 jularna ha plastgran, då dök en granne upp & frågade om vi ville ha en nysågad gran från hans småländska ställe. Vi svarade ja efter ett kort familjeråd på 25 sekunder.
Granen var skitfin, men aningen hög. Jag trodde i min enfald att det bästa sättet att kapa granen ifrån var nedifrån. Men den såg faktiskt förj-vlig ut efter det.
Snabbt innan frun vaknade efter nattjobbet borrade jag hål i stammen & tryckte in lite grenar där jag tyckte det fattades.
Nu återstår att se vad som åker ut först? jag eller granen?

torsdag, december 21, 2006

Skrapad kusin

Härförledens i detta nådens år satt jag på tunnelbanan, en kvinna satte sig på platsen bredvid min och under själva nedsättandet råkade hon komma åt mitt headset. Tänkte inte så mycket mer på det förräns jag såg på mobilens display att uppringning pågick till en av mina kusiner. Det var röststyrningen som aktiverats och tyckte att kvinnans skrapande gnidande ljud lät som hans namn.
Dags att rannsaka sin röst tydligen, låter jag som en skrapande kvinna när jag talar?

söndag, december 17, 2006

Ett fall för DO

Körde min skäggtrimmer genom skägget idag. Ställde in en lagom längd & körde igenom den yviga hakbehåringen. De mörka stråna uppnådde önskvärd längd, men de vita stodo kvar helt oförändrade. Nu undrar jag hur det är möjligt? Kan en skäggtrimmer ha rasistiska värderingar? Naturligtvis har jag anmält den till DO.
Sedan körde jag en rakhyvel tvärs över hela skäggbehåringen, den tar alla strån oavsett färg.

torsdag, december 14, 2006

Lucia

En stolt far såg sin dotter som ljusets drottning på förskolan.
Kändes som en upprättelse på något sätt, jag vart aldrig Lucia under min uppväxt & det har på något sätt gnagt lite i min själ.

lördag, december 09, 2006

Gravad självdeklaration.

För väldigt många år sedan hittade jag en kopia av "Declaration of independence" i en sopcontainer. Den har fått hänga orört på väggen fram tills idag då min fru sa att vi måste ta ner den amerikanska självdeklarationen till förmån för andra bilder. När jag bad henne förtydliga sig så sa hon: Amerikanska konstitutionsutskottet.
Sen hörde jag inget mer eftersom jag låg och skrek av skrattkramper på golvet, (mest för att dölja ångesten av att ta ner mitt sopcontainerfynd från väggen.)

onsdag, december 06, 2006

Julklappen

Min 4-åriga dotter önskar sig ingen värstingjulklapp i form av megadyra plastleksaker med blinkande lampor & ljudeffeketer. Nej hon önskar sig en dalahäst.
Detta lilla oskyldiga barn med sina ljusa lockar & tindrande julögon önskar sig något så simpelt som en dalahäst.
Fadern begav sig såklart till en dalahästbutik för att inhandla en simpel sådan.
Tyvärr tillhör inte dalahästar den lägsta prisklassen vad gäller julklappar, 1000 kronor för en träbit med lite färg på?!
Nu gäller det att programmera om dottern till önskningar av megadyra plastleksaker med blinkande lampor & ljudeffeketer.

måndag, december 04, 2006

Morfar

En av mina bättre (få) polare, vi kan kalla honom "Green Pearl" som jag känt sedan vi stod i ett spökhus & gjorde synthmusik (vi var 18), han ska bli morfar!
Detta sätter ju onekligen lite perspektiv på tillvaron. Med tanke på mina barns ålder så vet jag att det dröjer ett tag för mig, men ändå??
Nu ska jag väl inte vara alltför stressad min polare är ju faktisk äldre än vad jag är (35 dagar).

söndag, december 03, 2006

Använt

Fick upp några stjärnor & julgardiner idag. Helt otroligt, allt enligt almanackan.
Värre var det förförra året då jag inte hittade kartongen med julsaker förräns midsommarafton. Fullt med kulor & glitter i majstången. Så fort någon ifrågasatte det sa jag bara:
"-Drick inget mer nu".
Vilket gjorde att jag sparade in några kronor på spriten.