onsdag, december 06, 2006

Julklappen

Min 4-åriga dotter önskar sig ingen värstingjulklapp i form av megadyra plastleksaker med blinkande lampor & ljudeffeketer. Nej hon önskar sig en dalahäst.
Detta lilla oskyldiga barn med sina ljusa lockar & tindrande julögon önskar sig något så simpelt som en dalahäst.
Fadern begav sig såklart till en dalahästbutik för att inhandla en simpel sådan.
Tyvärr tillhör inte dalahästar den lägsta prisklassen vad gäller julklappar, 1000 kronor för en träbit med lite färg på?!
Nu gäller det att programmera om dottern till önskningar av megadyra plastleksaker med blinkande lampor & ljudeffeketer.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är lika bra att du vänjer dig... om tio år....

06 december, 2006 23:28  
Anonymous Anonym said...

Nä, ingen ska komma och påstå att ”helylle-saker” är billiga. Samtidigt så har prisförhållanden mellan olika saker förändrats mycket när man uppnått den här rysligt höga åldern. Sånt som man är inlärd på att det är dyrt, är plötsligt billigt.

När jag var liten sydde flitiga mammor kläder till barnen för att spara pengar. Idag syr intresserade kläder för att få det de vill ha, men det blir billigare att köpa färdigt.

Och de här digitala prylarna, allt blir bättre och bättre och kostar mindre och mindre. Tänk när man köpte den första datorn och drömde om en färglaserskrivare... Idag kan man enkelt ta bort en nolla från de priser som var 1990 så har man ungefär dagens priser. Så sjukt.

07 december, 2006 10:24  
Blogger Vargakvinnan said...

helvete, kostar de så mycket? min dotter vill bli av med sin pälsallergi och ha en riktig ponny. lätt julklapp - hon får en barbiehäst istället.

08 december, 2006 11:31  
Blogger Rollx said...

Det var ju en ovanlig julklapp :). Barn brukar ju oftast vilja ha något som tutar och blinkar, och är tillverkat i Kina.

Hmmm undrar om dalahästarna täljs fortfarande i sverige ?. Kanske står made in poland, någonstans på hästen :).

Javisst dalahästar är dyra, ju större desto mer får man hosta upp. Rex du får tälja en själv till nästa år, om hon forfarande tycker om dalahästar. Gör en gigantisk stor !.

10 december, 2006 02:14  
Blogger Annelie said...

Tror de är lite billigare här i Dalarna... kanske skulle tjäna lite på en tur hit! :)

14 december, 2006 07:12  
Blogger karolina lassbo said...

Åh vad gulligt! En liten flicka som vill ha en dalahäst! =)

15 december, 2006 01:12  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home