måndag, juli 10, 2006

Söndagsmiddagen

Inför en viktig bemärkelsedag fick jag den stora äran att bestämma söndagsmiddagens meny. Det blev min totala favoriträtt: Pölsa med rödbetor. En delikatess av guds nåde.

15 Comments:

Blogger Drysen said...

Tycker det inte ser så gott ut faktiskt =/... http://nn.wikipedia.org/wiki/Fil:P%C3%B6lsa.jpg

10 juli, 2006 18:13  
Anonymous Anonym said...

En liten försynt undran... -det kanske var din egen födelsedag du bestämde menyn till?!! Du är kräfta och såna har väl födelsedag ungefär vid denna tidpunkt på året?? :)

10 juli, 2006 19:40  
Anonymous Anonym said...

Fyller du år snart, månne? Well, ngn gång gör du ju det iaf, så jag säger GRATTIS!

/ sthlm

10 juli, 2006 21:37  
Blogger Karolina Lassbo said...

Nej nej nej Rex! Jag gråter av oglammigt vetande! Du borde gå på kurs hos Lassbo och lära dig hur en festmiddag ska se ut. ;)

11 juli, 2006 00:33  
Blogger Unknown said...

Det verkar inte vara någon rusning på att få kommentera just pölsa. Undrar vad det beror på? :-)

11 juli, 2006 18:46  
Blogger Rex said...

Hm! Det måhända att Pölsa med rödbetor ser trist ut & kanhända att det är totalt oglamoröst. Men faktum kvarstår det är min favoriträtt över allt annat. Desutom är ju faktiskt kalvsylta med rödbetor en självklarhet på julbordet.

12 juli, 2006 01:33  
Blogger Cliff Hanger said...

Fan, det var länge sen man åt pölsa, har glömt bort hur det smakade. Men om jag har tur är det lika gott som blodpudding med bacon - det är gott!

12 juli, 2006 12:36  
Blogger Cliff Hanger said...

Jag lägger till dig bland mina länkar. :-) Tänkte bara att du hade rätt att veta det.

12 juli, 2006 12:41  
Blogger Pia-Pralin said...

ähh det där är ju vintermat... tacka vet jag champagne och snittar.. det är sommarmat :-)

Grattis!!

12 juli, 2006 16:16  
Blogger Nina said...

Vet inte om det är tur eller inte att du gillar pölsa. Pölsa är nämligen en utrotningshotad maträtt och du är en av de få förkämpar som håller den vid liv...

12 juli, 2006 18:59  
Blogger Eugéne de Beauharnais said...

Det är gott att se att de gamla kulinariska specialiteterna icke dött ut

17 juli, 2006 16:06  
Blogger Elin i Björken said...

Mina barns favvorätt är currykyckling med ris. Första 57 gångerna är det hyfsat gott, men nu kan jag inte med curry överhuvudtaget, hur gott det än ser ut.

19 juli, 2006 10:42  
Anonymous Anonym said...

Men guuud så sugen jag blev på Pölsa, har säkert inte ätit det på 10 åååår!

25 juli, 2006 22:01  
Blogger Författaren said...

Ja, jisses. Min familj har proppat i mig pölsa sedan jag föddes, och jag har alltid tyckt att det varit riktigt gott. Nu har jag tyvärr förätit mig på det. Riktigt synd, för det är ju gott.

23 augusti, 2006 21:18  
Anonymous Anonym said...

Pölsa är mat det. Mina barn tycker också om det. Tur att man har förståndiga barn, det har de nog efter sin mor.

02 oktober, 2006 00:37  

Skicka en kommentar

<< Home