måndag, januari 22, 2007

Delikatesser

Gåslever vet jag vad det är, men vad är gåstavar?
Är det lika gott fast billigare?

7 Comments:

Blogger Smiley said...

Provade en gång - inget vidare måste jag säga =)

Fick mig känna som en (sportig) 70-åring =D

23 januari, 2007 09:35  
Anonymous Anonym said...

Tavarna sitter bakom gomseglet på gässen. Det går åt 1000 gäss för att få fram 100 g Tavarti, äk Gåstavarti el Gåstavar. Hyvla i tunna skivor, servera med saltade mullbär och kanderade murklor.

Tavarti betingar ett kilopris runt 20000 kr - fast sannolikt måste man resa till Gässtrickland för att få tag på delikatessen. Har aldrig hört talas om att de exporter den.

23 januari, 2007 12:54  
Blogger Rex said...

Gäss-Aj njuw itt!

23 januari, 2007 13:25  
Blogger Vargakvinnan said...

jag brast ut i gapskratt första gången jag hörde "fläskhare" och trodde att de stavat fel, men gissa vem som fick känna sig obildad? jag kan i n g e t om mat. gåstavar är däremot mitt gebit även om jag aldrig skulle använda dem om inte skidorna är på.

23 januari, 2007 19:54  
Anonymous Anonym said...

Oj... tavar verkar ju jättedyrt! Jag som trodde att det var det man fick lov att gå över till om man lagt alla pengar på och fått i sig för mycket gåslever.

23 januari, 2007 22:02  
Anonymous Anonym said...

Det är lite nyttigare, innehåller inte lika många kalorier. Avnjuts gärna efter husmanskosten.

23 januari, 2007 23:49  
Anonymous Anonym said...

Riktigt som Åsa säger och mer exakt är det från smör-gåsen.

24 januari, 2007 11:16  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home