Tavarna sitter bakom gomseglet på gässen. Det går åt 1000 gäss för att få fram 100 g Tavarti, äk Gåstavarti el Gåstavar. Hyvla i tunna skivor, servera med saltade mullbär och kanderade murklor.
Tavarti betingar ett kilopris runt 20000 kr - fast sannolikt måste man resa till Gässtrickland för att få tag på delikatessen. Har aldrig hört talas om att de exporter den.
Oj... tavar verkar ju jättedyrt! Jag som trodde att det var det man fick lov att gå över till om man lagt alla pengar på och fått i sig för mycket gåslever.
6 Comments:
Provade en gång - inget vidare måste jag säga =)
Fick mig känna som en (sportig) 70-åring =D
Tavarna sitter bakom gomseglet på gässen. Det går åt 1000 gäss för att få fram 100 g Tavarti, äk Gåstavarti el Gåstavar. Hyvla i tunna skivor, servera med saltade mullbär och kanderade murklor.
Tavarti betingar ett kilopris runt 20000 kr - fast sannolikt måste man resa till Gässtrickland för att få tag på delikatessen. Har aldrig hört talas om att de exporter den.
Gäss-Aj njuw itt!
Oj... tavar verkar ju jättedyrt! Jag som trodde att det var det man fick lov att gå över till om man lagt alla pengar på och fått i sig för mycket gåslever.
Det är lite nyttigare, innehåller inte lika många kalorier. Avnjuts gärna efter husmanskosten.
Riktigt som Åsa säger och mer exakt är det från smör-gåsen.
Skicka en kommentar
<< Home