lördag, december 10, 2005

Till Min Son: "Billiga Jeans Är Rätt"

Jag hatar att ha rätt ibland, hur ska jag få min son att läsa detta: http://www.expressen.se/index.jsp?a=484461
Kanske hyra reklamplats på www.tibia.com det är ju där han är för jämnan.

6 Comments:

Blogger Johan said...

Billiga jeans är fan helt rätt! Tänk om jag också kunnat tänka så när jag var 15. Då hade jag inte behövt gå runt i mina dyra (och skitiga) jeans alltid utan kunnat byta med det andra paret billiga jeans som jag hade haft råd med.

10 december, 2005 07:20  
Blogger Åsa Mitt i Världen said...

Alltså, jag har aldrig fattat vitsen med att betala för något så löjligt som ett märke. Det är ju hur kläderna SER UT som betyder något eller hur man KOMBINERAR kläder.

Det där med att man köper ”kvalitet” håller bara till en viss gräns. Det är väl klart att kläder ska tåla normala grejor som tvätt och användning och det tål de flesta plagg idag – men oavsett om en vit skjorta kostar 2000 kronor eller 100 kr så blir det fläckar om man spiller sås och skjortan går sönder om man fastnar i en spik. Så, man köper inte kvalitet när man betalar dyrt, man köper ett märke, en tillhörighet.

Jag vet inte heller hur länge man anser att kvalitetsplagg ska hålla, men jag har flera H&M-plagg i min ägo som hållit bra i 20 år. Rent faktiskt så vill man i vilket fall inte använda samma plagg hur länge som helst. SÄRSKILT INTE om man är ung och lägger ner mycket tid på att briljera med sitt utseende.

Mitt bästa klädfynd jag gjort någonsin var när jag gick gymnasiet och köpte ett par coola, tajta kakibyxor med hög midja från 50-talet, oanvända, för 12 kr. Oj så jag använde dem tills de verkligen inte gick att laga längre…

10 december, 2005 10:25  
Blogger Rex said...

Skjortor från HM el skjortor från Oscar håller helt klart en vis klassskillnad. Men att betala 2000 för ett par jeans som dessutom ser använda ut & har hål??
Det har vi haft stora diskussioner om härhemma. Därför uppskattar jag artikeln såklart.

10 december, 2005 10:59  
Blogger Rex said...

Skulle på turné för ett antal år sedan och dresscode för oss spelare var svart kostym, inget jag ägde på den tiden. Bestämde mig för tt den fick kosta högst 200:- och stövlade in på HM. Det fanns en svart kostym för 198:-, vem såg det på scen i strålkastarljus och inflytande av Bacchus?
HM rules helt klart.

10 december, 2005 11:01  
Blogger Iaia said...

Håller helt med, jag fattar inte varför man tycker att jeans kan vara värda så sanslöst mycket pengar?!? Det är över huvud taget en enorm märkeshysteri nuförtiden som jag inte riktigt förstår. Har man bara studiemedel att leva på så blir man ju ruinerad...Har ni tänkt på förresten vad mycket bloggar det finns som fokuserar på kläder och utseende? På något märkligt sätt så har det blivit en norm att klä sig dyrt och jag fattar det inte. Inte ens vi som har hyfsade heltidsjobb har ju råd! Visst brukar några extra hundralappar ge lite bättre kvalitet men snackar man tusenlappar så är det verkligen inte värt det...

10 december, 2005 22:53  
Blogger Åsa Mitt i Världen said...

Jag tycker det läskigaste är när just ungdomar har dyrt och onödigt lyxigt som riktnorm. Snacka om att bygga upp prestationsångest. Snacka om att lägga krutet på oviktigheter!

10 december, 2005 23:07  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home