Kräftgång
Vem kom på att man kan äta kräftor?
Det kan ju knappast varit någon hungrig person eftersom man bränner ju mer energi på att skala dem innan man äter dem än mängden energi de innehåller?
Vem kom sedan på att man måste ha en ful festlig mössa på sig, samt i tid & otid resa sig för att sjunga massa "skojiga" visor?
Nej det är tur att man har en lokal restaurang runt hörnan så man kunde äta sig mätt utan massa ritualer.
Det kan ju knappast varit någon hungrig person eftersom man bränner ju mer energi på att skala dem innan man äter dem än mängden energi de innehåller?
Vem kom sedan på att man måste ha en ful festlig mössa på sig, samt i tid & otid resa sig för att sjunga massa "skojiga" visor?
Nej det är tur att man har en lokal restaurang runt hörnan så man kunde äta sig mätt utan massa ritualer.
4 Comments:
Jag tycker faktiskt att med modern teknik kan de väl i alla fall göra kräftor med dubbla stjärtar och jätte stora goa klor... så de blir mer matnyttiga
Det är ju tur att det är så gott!! Tänk den som fick för sig att man skulle äta surströmming!!?
Tack du inspirerande mska!
Måste ha kräftskiva snart. Hur kul som helst med snapssånger, pappershattar o knäcka klor. Krabba är iofs godast. Suger tom ut antennerna på räkorna...
Samma sak, kanske man kan säga om surströmming.....Sheisse ! Annelie hann före.
Men surströmming måste man käka en gång per år. Jo jag vet, det är barbariskt att göra. :)
Skicka en kommentar
<< Home